Spirulina

De kans is groot dat u er nog nooit van gehoord heeft: spirulina. Door kenners wordt spirulina echter gezien als hét superfood onder de superfoods. Tijd om meer over dit product te weten te komen! In dit artikel leest u wat spirulina is en wat de voordelen zijn voor uw gezondheid.   

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg met een voorkeur voor een alkalisch milieu. Spirulina is  populair als voedingssupplement, omdat het de gezondheid verbetert. Van nature groeit spirulina in mineraalrijke meren. Spirulina is rijk aan vitaminen, eiwitten, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren en allerlei mineralen. Deze eigenschappen zijn zeer belangrijk voor jeimmuunsysteem, algemene gezondheid en zelfs voor spieropbouw.Daarnaast is spirulina één van de rijkste bronnen van proteïnen, omdat het eiwitgehalte ongeveer 60 tot 70% is.  

Wat zijn de voordelen van spirulina?

Spirulina is een natuurlijk product, en wordt als een superfood gezien door de positieve eigenschappen die het heeft op de gezondheid. Naast de vitaminen en andere belangrijke stoffen voor het lichaam die hierboven staan omschreven,  bevat spirulina ook nog eens een grote hoeveelheid anti-oxidantenen volstaat als een vervanger van vlees. Spirulina is geschikt voor vegetariërs,  aangezien het een goede bron is voor plantaardige eiwitten. De voordelen van spirulina op een rijtje:  
  • Het bevat meer dan veertig verschillende vitaminen, mineralen en aminozuren
  • Het is een bron van anti-oxidanten
  • Het bevat grote hoeveelheid beta-caroteen
  • Het is het perfecte detoxvoedingssupplement
  • Het geeft een extra energievoorziening
  • Het bevorderd de spijsvertering
  • Het ruimt vrije radicalen op
 

Waar koopt u spirulina?

Spirulina wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt. Spirulina is verkrijgbaar als voedingssupplement in tablet en in poeder vorm. 10-20 gram inname per dag wordt gezien als een normale dosis. Overmatig gebruik heeft geen echt nadelige gevolgen voor de gezondheid. U kunt spirulina kopen in de betere drogisterij of in een online winkel.
Geef een reactie
Nederlands-SUPER

Moment...

Nederlands-SUPER   Bezig met laden...
  Bezig met laden...