Manuka honing

Manuka honing is in Nederland nog relatief onbekend. Dit product is steeds meer in opkomst, omdat het tal van effectieve eigenschappen heeft. Deze honing zou de gezondheid bevorderen en een handig huismiddeltje zijn bij verkoudheid of snij- en brandwonden, maar uit recent onderzoek blijkt dat manuka honing nog veel meer voordelen heeft. In dit artikel leest u meer over manuka honing en de voordelen van dit product.  

Wat is manuka honing?

Manuka honing is een Nieuw-Zeelandse honing. De honing komt uit de bloemen van de Manuka struik, een kleine struik die twee tot vijf meter hoog kan groeien. De kleine blaadjes van deze struik blijven het hele jaar groen. De honing die de bijen van deze struik verzamelen, heeft een bijzondere, sterke, bosachtige smaak en een donkere kleur.  

Wat is er zo bijzonder aan manuka honing?

Manuka honing is meer dan een gewone honing. Elke honing heeft in een bepaalde mate antibacteriële eigenschappen, maar de Nieuw-Zeelandse honing heeft iets extra’s. Manuka honing heeft namelijk de sterkste antibacteriële eigenschappen en een schimmeldodende werking. Manuka honing heeft een honderd keer sterkere antibacteriële werking dan gewone honing. De antibacteriële werking van deze honing is zelfs zo sterk dat het de ziekenhuisbacterie (MRSA) kan doden.   Daarnaast wordt manuka honing vaak op het gezicht aangebracht en in cosmetische producten gebruikt. De werking van Manuka honing op de  huid is namelijk buitengewoon effectief: het hydrateert, voedt, heelt, beschermt en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Het is perfect geschikt om het vernieuwingsproces van uw huid te stimuleren en verbeteren.  

Hoe gebruikt u manuka honing?

Manuka honing is door zijn sterke medicinale werking duurder dan andere soorten honing. De manuka honing wordt daarom meestal niet voor consumptie gebruikt, maar alleen als medicijn. Toch kun je de honing ook gewoon eten op de manier zoals u dat met gewone honing doet. Manuka honing kunt u kopen in de drogisterij, reformhuis of in een online winkel.
Geef een reactie
Nederlands-SUPER

Moment...

Nederlands-SUPER   Bezig met laden...
  Bezig met laden...